Sabunlu su koyduğunuz bir kasenin içine çoraplarınızı bırakın ve bu kaseyi mikrodalga fırına koyun.
YEŞİLLİKLER
RİMEL
Kuruyan rimelinizi artık atmayın! Rimel fırçanızı yanında bir bardak suyla mikrodalga fırına koyun. Bu ortam nemini artıracak ve rimelin çözülmesini sağlayabilir.
CİPSLER
Ertesi güne kalan o cipsler muhtemelen ve aynı tadı vermeyecek. Çözümü kolay: Evet, mikrodalga fırın!
BAKLİYATLAR
Pişirmeden önce suda bekletmek zorunda kaldığınız bakliyatlarınızı mikrodalgada kısa bir süre tutarak da pişirebilirsiniz.
Kabuğu bir türlü soyulmayan sarımsaklar için de çözüm kolay: Sadece 30 saniye
BAYAT EKMEK
Bayat ekmeklerinizi çok kısa bir süre için bile olsa mikrodalga fırına koyarsanız taptaze yapabilirsiniz.
+Mikrodalga
fırınınızı asla boş çalıştırmayın. Boş çalıştırmak fırına zarar verir. -
Mikrodalga fırını sıcağa maruz bırakmayınız
+ Mikrodalgalar tezgah üstü için tasarlanmıştır. Buna göre yerini ayarlarken hava çıkış ve girişlerinin kapanmamasına dikkat edin.
+Islak mekanlara asla koymayın.
+ Mikrodalga fırınlarda sıçramalardan kaynaklanan yemek artıkları iç duvarlarda yanmazlar. Nemli bir bezler temizliğini yapmanız yeterli olur.
+ Pişirme esnasında daire tabak veya tepsiler kullanmaya özen gösterin.
+Derin kaplar yerine derin olmayan sığ kapları tercih edin.
+Mikrodalga fırınlarda metal kaplar kullanmayın. Metal kaplar yansıma yaparak yiyeceğin çok geç pişmesine sebep olur.
+ Torba, yağlı kağıt kullanacaksanız üzerlerinde delikler açın. Kesinlikle bu malzemeler ile uzun süreli pişirme yapmayın.
Yiyecekler içinse Uyarılar!
+ Mikrodalgalar tezgah üstü için tasarlanmıştır. Buna göre yerini ayarlarken hava çıkış ve girişlerinin kapanmamasına dikkat edin.
+Islak mekanlara asla koymayın.
+ Mikrodalga fırınlarda sıçramalardan kaynaklanan yemek artıkları iç duvarlarda yanmazlar. Nemli bir bezler temizliğini yapmanız yeterli olur.
+ Pişirme esnasında daire tabak veya tepsiler kullanmaya özen gösterin.
+Derin kaplar yerine derin olmayan sığ kapları tercih edin.
+Mikrodalga fırınlarda metal kaplar kullanmayın. Metal kaplar yansıma yaparak yiyeceğin çok geç pişmesine sebep olur.
+ Torba, yağlı kağıt kullanacaksanız üzerlerinde delikler açın. Kesinlikle bu malzemeler ile uzun süreli pişirme yapmayın.
Yiyecekler içinse Uyarılar!
+Yağlı kızartmalarınızı mikrodalga fırınlarda asla ısıtmayın.
+Balık pişirirken balıkların üzerine çizikler atın.
+Yiyecekleri ısıtma işlemi yaparken hepsini mümkün olduğunca üstüste veya birbirene yapışık yerleştiriniz.
+Sebzeler kendi sularını bıraktıkları için mikrodalgada çabuk pişirler
+Kuru fasulye veya pirinç gibi besinleri pişiriken su ekleyiniz
+Yiyeceklerinizin buzlarını daha çabuk çözdürmek için derin olmayan dikdörtgen kaplar kullanmaya dikkat ediniz.
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumlarızı Bu Bölüme yazabilirsiniz