AY KURABİYE
Malzemeler
+125 gr tereyağı yada margarin
+Yarım çay bardağı sıvı yağı
+1,5 çay bardağı pudra şekeri
+2 yemek kaşığı mısır nişastası
+1 yumurta
+1 tatlı kaşığı kabartma tozu
+2 _ 2,5 su bardağı un
+2 tatlı kaşığı kakao(hamurun diğer yarısına ilave edilecek)
+125 gr tereyağı yada margarin
+Yarım çay bardağı sıvı yağı
+1,5 çay bardağı pudra şekeri
+2 yemek kaşığı mısır nişastası
+1 yumurta
+1 tatlı kaşığı kabartma tozu
+2 _ 2,5 su bardağı un
+2 tatlı kaşığı kakao(hamurun diğer yarısına ilave edilecek)
Üzerine;
80 gr.lik çikolata(benmari usulü eritilecek)
toz antep fıstığı
80 gr.lik çikolata(benmari usulü eritilecek)
toz antep fıstığı
HAZIRLANIŞI
İlk Önce yağlar, şeker, kabartma tozu, yumurta, ekleyip güzelce birbirine yedirerek yoğurun, nişastayı ve unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru ikiye bölün. Bir bölümüne kakao ekleyin tekrar yoğurun. Hamurları streç filmle sarıp, dolapta 20 dakika dinlendirin. Dinlenen kurabiye hamurundan cevizden büyük parçalar koparın. Kakaolu ve sade karışık şekilde uzun çubuklar yapıp, ay şekli verin ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece 15 _20 dk.arasında pişirin. Soğumaya brakın kurabiyelerin uçlarını benmari usulü eritilmiş çikolataya batırın ve antep fıstığına bulayın.
İlk Önce yağlar, şeker, kabartma tozu, yumurta, ekleyip güzelce birbirine yedirerek yoğurun, nişastayı ve unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru ikiye bölün. Bir bölümüne kakao ekleyin tekrar yoğurun. Hamurları streç filmle sarıp, dolapta 20 dakika dinlendirin. Dinlenen kurabiye hamurundan cevizden büyük parçalar koparın. Kakaolu ve sade karışık şekilde uzun çubuklar yapıp, ay şekli verin ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece 15 _20 dk.arasında pişirin. Soğumaya brakın kurabiyelerin uçlarını benmari usulü eritilmiş çikolataya batırın ve antep fıstığına bulayın.
Afiyet olsun