COCOSTAR PASTA
İlk olarak Öncelikle kek malzemeleri ile kek hazırlanır, yağlanmış kelepçeli kalıba dökülür. (Kalıp 26 cm) önce 180 derecede 20 dk daha sonra 150 derecede pişirilir. Diğer tarafta kreması için hindistan cevizi hariç bütün malzemeler karıştırılarak pişirilir. Pişen kremaya hindistan cevizi ekleyip karıştırılır. Ilıyan kekimizi sütle ıslatıp üzerine hazırladığımız kremamızı döküyoruz. Daha sonra benmari usulü erittiğimiz çikolatayı da en üste döküp yere birkaç kez vuruyoruz. Dolapta biraz dinlendirip, dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapabilirsiniz artık.
Kek malzemeleri;
3 yumurta
bir fiske tuz
2.5 çay bardağı şeker
2 çay bardağı sıvı yağ
2 paket vanilya
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı kakao
1 paket kabartma tozu
4 çay bardağı un
3 yumurta
bir fiske tuz
2.5 çay bardağı şeker
2 çay bardağı sıvı yağ
2 paket vanilya
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı kakao
1 paket kabartma tozu
4 çay bardağı un
Keki ıslatmak için; 1 su bardağindan az süt
Kreması için;
500 ml süt (2,5 su bardağı)
7 kaşık irmik
100 gr tereyağı(1,5 yemek kaşığı)
2 vanilya
1.5 su bardağı şeker
150 gr hindistan cevizi(piştikten sonra ekleniyor)
500 ml süt (2,5 su bardağı)
7 kaşık irmik
100 gr tereyağı(1,5 yemek kaşığı)
2 vanilya
1.5 su bardağı şeker
150 gr hindistan cevizi(piştikten sonra ekleniyor)
Pastanın üzeri için; 2 paket sütlü çikolata (160 gr) benmari usulü eritilecek..
Sunumu
İlk olarak Öncelikle kek malzemeleri ile kek hazırlanır, yağlanmış kelepçeli kalıba dökülür. (Kalıp 26 cm) önce 180 derecede 20 dk daha sonra 150 derecede pişirilir. Diğer tarafta kreması için hindistan cevizi hariç bütün malzemeler karıştırılarak pişirilir. Pişen kremaya hindistan cevizi ekleyip karıştırılır. Ilıyan kekimizi sütle ıslatıp üzerine hazırladığımız kremamızı döküyoruz. Daha sonra benmari usulü erittiğimiz çikolatayı da en üste döküp yere birkaç kez vuruyoruz. Dolapta biraz dinlendirip, dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapabilirsiniz artık.