BALPARMAK TATLISI
Malzemeler
1 paket margarin(oda sıcaklığında)
1 yumurta(orta boy)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı sıvı yağ
5 su bardağı un(kullanılan yumurtaya ve un markasına göre değişebilir..)
1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
1 kase irmik
1 paket margarin(oda sıcaklığında)
1 yumurta(orta boy)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı sıvı yağ
5 su bardağı un(kullanılan yumurtaya ve un markasına göre değişebilir..)
1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
1 kase irmik
Şerbet Malzemesi;
4 su bardağı su
3-3.5 su bardağı toz şeker (3 su bardağı kullandım)
1 yemek kaşığı limon suyu
4 su bardağı su
3-3.5 su bardağı toz şeker (3 su bardağı kullandım)
1 yemek kaşığı limon suyu
HAZIRLANIŞI
Su ve şekeri bir tencereye alıp karıştırıyoruz. Kaynamaya başladıktan sonra,limon suyunu ekleyip,kısık ateşte 15 dakika kaynatayoruz . Altını kapatıp soğumaya bırakalım. Tatlıyı hazırlamak için,irmik dışındaki malzemeleri bir kaba alalım.Unu en son kontrollü ekleyelim.Kulak memesi kıvamında,ele yapışmayacak bir hamur olacak. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp,parmak şeklinde şekil verelim. Ardından irmiğe bulayıp,yağladığımız tepsiye dizelim. 175 derecelik ön ısıtılması yapılmış fırında,kızarana kadar pişirelim. (üzerine yumurta sarısı sürülmüyor)Fırından çıktıktan sonra ilk sıcaklığı çıkarıp,küçük bir kepçe yardımıyla şerbetini dökelim. Şerbeti döktükten sonra,şerbetini çekene kadar arada çevirelim ki, her tarafı eşit ıslansın. Dinlendirip, süsleyerek servis yapabilirsiniz.
Su ve şekeri bir tencereye alıp karıştırıyoruz. Kaynamaya başladıktan sonra,limon suyunu ekleyip,kısık ateşte 15 dakika kaynatayoruz . Altını kapatıp soğumaya bırakalım. Tatlıyı hazırlamak için,irmik dışındaki malzemeleri bir kaba alalım.Unu en son kontrollü ekleyelim.Kulak memesi kıvamında,ele yapışmayacak bir hamur olacak. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp,parmak şeklinde şekil verelim. Ardından irmiğe bulayıp,yağladığımız tepsiye dizelim. 175 derecelik ön ısıtılması yapılmış fırında,kızarana kadar pişirelim. (üzerine yumurta sarısı sürülmüyor)Fırından çıktıktan sonra ilk sıcaklığı çıkarıp,küçük bir kepçe yardımıyla şerbetini dökelim. Şerbeti döktükten sonra,şerbetini çekene kadar arada çevirelim ki, her tarafı eşit ıslansın. Dinlendirip, süsleyerek servis yapabilirsiniz.